Kylmäaineen Elinkaaripalvelut

Ovatko kylmälaitteet elinkaarensa loppuvaiheessa? Tilaa meiltä talteenottosäiliöt , lajittele kylmäaineet ja toimita ne meille – kaikki maksutta.

Toimi näin

Kylmäaineanalyysin jälkeen saat tiedon, onko kylmäaine regeneroitavissa, jolloin ainetta ei tarvitse hävittää ja vältyt hävitysmaksulta. Regenerointiin kelpaavat kylmäaineet voit ostaa takaisin regeneroituina, tai jos haluat päästä eroon kylmäaineista, maksamme niistä hyvityksen.

Halutessasi voit tilata meiltä tyhjennyspalvelun. Kylmäaineiden regenerointi, eli uudenveroiseksi kierrättäminen, takaa ympäristöystävällisen tavan siirtyä muihin jäähdytys- ja lämmitysratkaisuihin. Varmista kylmäaineiden saatavuus regeneroimalla. Kierrättämällä takaat myös edullisemman hintatason sillä hinnan nousu on ollut HFC-kaasujen (esimerkiksi R410A- ja R134a-kylmäaineiden) kohdalla viime vuosina moninkertainen.

Varmista myös, että talteenotto sujuu oikein tai kysy lisää meiltä!

Palvelut

Talteenotto

Tarjoamme talteenottopullot ja kuljetukset lajitellulle, talteenotetulle kylmäaineelle ilman vastaanottomaksua. Tarjoamme erikokoisia talteenottosäiliöitä kuuden (6) kuukauden maksuttomalla laina-ajalla.

Regenerointi

Miltei kaikki yleisimmät kylmäaineet ovat regeneroitavissa. Kylmäaineet regeneroidaan AHRI-700- sekä ISO 11650-1999 -standardien mukaisesti.

Hävitys

Jos kylmäaineet eivät kelpaa regenerointiin tai jatkokäsittelyyn, toimitamme ne puolestasi Riihimäen hävityslaitokselle. Viranomaisraportin löydät kirjautumalla CTS-palveluun.

Ostamme kylmäaineesi

Jos talteenotettu kylmäaine on kierrätyskelpoista (mm. ei sisällä kiellettyjä yhdisteitä), emme peri hävitysmaksua. Jos aine on regenerointikelpoista, maksamme siitä jopa 2€/kg hyvityksen.

Toimi näin:

 1. Tutustu talteenotto-ohjeisiin
 2. Tilaa meiltä talteenottopullot (maksuton kuljetus regeneroitaville kylmäaineille)
 3. Täytä talteenottopullot ohjeiden mukaisesti
 4. Pakkaa pullot lavalle ja ilmoita rahdin tilausta varten tarvittavat tiedot sähkopostiin tai CTS:n kautta
 5. Toimipaikasta riippuen tulemme joko hakemaan pullot tai tilaamme kuljetuksen puolestasi
 6. Regeneroitavissa olevat kylmäaineet analysoidaan, regeneroidaan ja toimitetaan asiakkaalle laina-pulloissa (6 kuukauden maksuton laina-aika)
 7. Toista prosessi!

Rahtia varten tarvittavat tiedot:

 • lastin brutto ja nettopainot
 • pullojen määrä ja koot
 • lavan mitat (LxSxK)
 • kylmäainetyyppi (jos tiedossa, muussa tapauksessa merkintä UN3163, LIQUEFIED GAS, N.O.S.)
 • lähettäjä, yhteyshenkilö ja yhteystiedot