Regeneroitu kylmäaine

Alla löydät HFC-kylmäaineet R404A, R407C, R410A, R134a, R422D ja R32. Miltei kaikki HFC- ja HFO-kaasut ovat kierrätettävissä. Myymämme tai leasingsopimuksella vuokrattu regeneroitu kylmäaine on talteenotettu raaka-aineena Pohjoismaista ja kierrätetty uudenveroiseksi (regeneroitu) Helsingissä, AHRI-700 ja ISO 11650-1999 standardien mukaisesti.

Olemme sitoutuneet European Fluorocarbons Technical Committee (EFCTC) ohjelmaan

Kylmäaineen regenerointi tarkoittaa talteenotetun kylmäaineen uudenveroiseksi kierrättämistä. Kylmäainetta voi kutsua regeneroiduksi, kun se on läpikäynyt AHRI-740 ja ISO 11650 standardit täyttävän laitteiston tekemän puhdistusprosessin ja regeneroinnin jälkeinen tehtävän laboratorioanalyysin täyttäen AHRI-700 laatustandardit.

Luonnonvaroja on rajallisesti ja niiden jatkuva louhinta synnyttää mittavia päästöjä ja ympäristöhaittoja. Vaikka regeneroiduilla aineella on sama GWP kuin uudella vastaavalla aineella, sen tuotannosta (per kg) syntyvä hiilijalanjälki on pienempi, uuteen (virgin) vastaavaan aineeseen verrattuna.

Uuden, korkean GWP:n omaavan kylmäaineen käyttöä on rajoitettu huomattavasti vuodesta 2020, poikkeuksena regeneroitu kylmäaine kuten R404A jota saa käyttää vuoteen 2030 saakka. Pohjoismaiden ainoa laatuaan oleva kylmäaineiden laadun kokonaisvaltaiseen määrittelyyn soveltuva laboratorio HFC- ja HFO-kaasuille mahdollistaa kylmäaineiden regeneroinnin myös vuoden 2030 jälkeen. Hanki F-kaasut vastuullisesti sekä ympäristöä ja ilmastoa säästäen.

Kylmäaineet